sreda, 15. julij 2015

Kar nam po pravici pripada - predstavitev

"V vseh teh stvareh reformirajmo svoja srca, kjer in kolikor je potreba: v ljubezni do cerkve, v njeni veri, v njeni morali, v njeni milosti. Renovamini spiritu mentis vestrae! (Ef. 4,23.) - prenovimo se v duhu svojega uma! In tako primimo - kakor kliče isti apostol - za božje orožje in pojdimo v boj ob hudem času (prim. Ef. 6,13): mogočna križarska vojska, ki gre med narod, nazaj jemat, kar si je med narodom v vihrah časa pridobila tal nevera, mrzla in mlačna vera, brezbrižnost in popustljivost v katoliškem mišljenju, hotenju, življenju! Vsak posamezen vojak - cel junak, cel apostol! ... Ali bomo zmagali? Ali bomo osvojili spet vse ljudstvo Bogu, Kristusu, cerkvi? Bomo, čeprav ne v enem dnevu!"
"Bog hoče! Bog hoče! Da jadrno hitimo in vsak v svojem stanu, vsak na svojem polju, vsak po svoji moči v našem narodu spet izvojskujemo našemu Bogu, kar je njegovega. Na noge! Razvijmo zastavo! Zgrabimo za orožje! Na naši zastavi je zapisana katoliška misel, na našem orožju katoliška zavest."

-Dr. M. Opeka, 1923
"Cerkvi se očita, da je odpovedala: v kulturnih, zlasti pa v socialnih vprašanjih, ni jih znala rešiti.
Če je kaj odpovedalo - so odpovedali posamezni katoličani, ne pa cerkev, ki ima v sebi božjo moč, po kateri se vedno znova regenerira. Odpovedali pa, ker v katolicizmu niso šli na totaliteto. To pa zahteva že Kristus - on gre na celoto: »Če kdo pride k meni in ne zapostavi svojega očeta in matere in žene in otrok in bratov in sester, vrh tega tudi svojega življenja, ne more biti moj učenec.« »Nihče, kdor rodo položi na plug in se nazaj ozira, ni pripraven za božje kraljestvo.«
Papež hoče zope[t] take katolike, ki gredo na totaliteto, to je celotne katolike, ne samo po imenu."

- Gregorij Rožman


Kar nam po pravici pripada je spletna stran za politični nazor, ki ima kot svoje poslanstvo t.i. rekonkvisto naroda in dežele. Slovenska oz. katoliška rekonkvista naše dežele pomeni, da smo katoličani dolžni osvojiti nazaj to deželo in ta narod, ki nam po pravici pripadata. To pomeni, da se zavzemamo za katoliško državo na katoliških temeljih s katoliško socialno, družbeno in kulturno politiko.

Rekonkvista pa ne pomeni, da osvajamo nazaj ali se borimo za nekaj tujega, temveč v samem pomenu pomeni, da terjamo nazaj tisto kar nam po pravici pripada. Kar pripada katoliški cerkvi in katoliškemu občestvu. Ta dežela in ta narod sta katoliška in po pravici pripadata katolicizmu. O tem priča zgodovina našega naroda, ki je najteseneje povezan s katolištvom in brez katolištva nikdar ne bi obstal. O tem pričajo vsi velikaši naše zgodovine, ki so bili goreči katoličani. In ta dežela je zaznamovana s katoliško tradicijo. O tem priča nepregledna množica cerkva, kapelic in razpel.

Zato, ko govorimo o slovenski rekonkvisti, ne terjamo nič tujega, nič kar nam ne bi že pripadalo. In tudi ko terjamo nazaj, kar je našega, ne terjamo zase, temveč za Kristusa, ki mu ta dežela in ta narod pripadata. Ta narod in ta dežela dolgujeta vse, kar sta in kar imata katoliški cerkvi, katoliškemu občestvu in dobremu Bogu.

Zato se borimo zoper komunistično potvarjanje zgodovine, ki je zrastlo na liberalnem sovraštvu do cerkve, katoličanov in naroda, ki je bistveno katoliški in zavračamo vso liberalno tradicijo, kjerkoli se že pojavi. Pri tem se opiramo na katoliško predvojno tradicijo a vendar obenem gradimo lasten značaj, ki zapolnjuje tudi vrzeli, ki so morebiti nastale z družbenimi spremembami.

Katoliška rekonkvista torej gradi na katoliški totalnosti in pri tem nujno zavrača tudi vsakakršno mlačnost, ki pod krinko krščanskega ali celo katoliškega prihaja s konservativnega političnega pola. Vse nazore, ki jih ta spletna stran zagovarja črpamo iz katoliške tradicije predvsem slovenskih predvojnih piscev in iz nazorov ter zgledov raznih katoliških političnih gibanj iz prve polovice minulega stoletja.

Prispevke in daljše komentarje lahko posredujete na: slovenskarekonkvista@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar